2013. július 19., péntek

Marseille: 7,5 milliós sztárpalánta vétel

Nincs mese, ha a Marseille is szeretné tartani a lépést, akkor ők is kénytelenek belenyúlni a kasszába. Persze nem mindenkinek van akkora  tőkéje, mint a PSG vagy a Monaco együttesének, de tudhatjuk, a pénz nem minden. Jutányos áron is lehet jó játékosokkal erősíteni és csapatot faragni belőlük. 

Utóbbi állásponton van a Marseille. Ennek érdekében pedig sikeres ajánlatot tettek a francia utánpótlás válogatott védekező középpályásért Gilbert Imbula személyében, aki a Guingamp együttesét hagyta el. Vételára 7,5 millió euró volt, mely 3 milliós piaci árához képest igen borsosnak mondható. Szokás mondani, hogy a minőséget illik megfizetni. A 20 esztendős játékos 2009-óta volt tagja a Guingamp együttesének, mellyel a mögöttünk álló szezonban kiharcolta a feljutást a legjobbak közé. A felek 5 esztendős szerződést írtak alá.

Imbula a klub harmadik erősítése a nyáron, ami pedig pozitívum, hogy eddig egyetlen egy játékos sem távozott, így a tavalyi keret, a mag egyben van. Ha ez gy marad akkor az újaknak csak be kell illeszkedniük és egy igen ütős kis Marseille veheti fel a versenyt a "pénzes szatyrokkal".

Íme a lista:
Gilbert Imbula (20 éves)   Guingamp 7,5 millió
Benyamin Mendy (19 éves)   Le Havre 4 millió
Diitri Payet (26 éves)   Lille 10 millió
Összesen költött: 21,5 millió euró

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése