2013. március 25., hétfő

A United is kiárusít, 60 millió euró játékoseladásból!


Az utóbbi időben több nagy klubnál is olyan hírek reppentek fel, mely szerint nagy változás állhat be a csapatok keretén belül. A Manchester City és a Bayern München után, most a Manchester United van terítéken. A Goal.com arról számol be, hogy öt játékosát is eladhatja Ferguson, így körülbelül 60 millió eurót kasszírozhatna a United játékoseladásból. 

A neves sportportál a következő játékosok eligazolásáról számol be: Nani, Anderson, Valencia, Lindegaard és Hernandez.

Lindegaard: A hálóőr 11 meccsen jutott szóhoz a szezonba és nem tudott a kapuban maradni, továbbra is De Gea a United elsőszámú kapusa. A dán hálóőr távozhat, hiszen több játéklehetőségre vágyik. Becsült piaci értéke 6,5 millió euró

Valencia: Habár mondhatni alapembere a csapatnak, 29 meccsen szerepelt, de nem hozza azt a kimagasló teljesítményt, melyet elvárnák tőle. Az ecuadori játékos piai értéke kissé visszaesett, de így is 24 millióra taksálják az árát.

Anderson: A 24 esztendős brazil hol kezdő, hol pedig nem, ez pedig nem jó a számára, hiszen minden álma, hogy ott lehessen a hazai rendezésű világbajnokságon a brazil csapatba. Ehhez azonban folyamatos játéklehetőség kell, egy csapat, ahol fixen kezdőként számolnak vele. Becsült piai értéke 12 millió euró.

Nani: A 26 esztendős portugál körül már-már forr a levegő. Szerződéshosszabbítási ügye régóta húzódik és a jelek nem a hosszabbítás felé hajlanak, íígy könnyen lehet, hogy nyáronn hátat fordít az Old Traffordnak. Becsült piaci értéke 27 millió euró, ám ezt hamarosan lejáró szerződése igen csak lehúzhatja.

Hernandez: A 24 esztendős Chicharito becenévre hallgató mexikói igen jó szezont fut, ám ennek ellenére ott lehet a távozók közt. Hiába a 28 meccsen lőtt 16 gól, ha Rooney és Van Persie is egészséges többnyire őket kezdeti a skót mester, bár az angol munkájával nem mindig elégedett Ferguson. Többször kiemelte, hogy több van Wayne-ben. Chicarito az Atletico Madrid célkeresztjébe kerülhet, abban az esetben, ha Falcao elhagyja a klubot. Becsült piaci értéke 22 millió euró és ez még kúszhat felfelé.

Összegezve: Az öt játékos jelenlegi piaci értéke 91,5 millió euró, azonban azt kétlik, hogy mindannyian távozzanak, de persze soha nem lehet tudni. A Goal.com így arra a megállapításra jutott, hogy körülbelül 60 millió euró az a reális összeg, mely befolyhat a nyáron.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése