2013. november 11., hétfő

CAF Bajnokok Ligája: Címvédés a fekete kontinensen

Vasárnap este került megrendezésre a CAF Bajnokok Ligája döntőjének visszavágója, melyen a rekorder Al Ahly hazai környezetben fogadta a Dál-afrikai Orlando Pirates csapatát. 

A két együttes Johannesburgban 2-2-es döntetlent játszott, így a döntés maradt a Cairo Stadionba, ahol telthát és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat. Az idegenben szerzett két gól a hazaiak mellett szólt, ám minden meccs más és más, a labda pedig gurul, ezért szép ez a sportág. 

Az első játékrészben nem született találat, így egyértelmű volt, hogy az Orlando egy lapra feltéve mindent rohamozni fog a győzelem megszerzésének érdekében, ám örök törvény, ha egy csapat kitámad, akkor védekezése gyengül, így volt ez vasárnap este is. A második játékrész 54. percében Aboutrika szerzett vezetést a hazaiaknak, melynek köszönhetően a vendégeknek már két gólra volt szükségük. Hiába való volt minden próbálkozás, a háló nem rezdült, ellenben hazai oldalon El Zaher a 79. percben kettőre növelte a hazaiak előnyét, mellyel végkép eldöntötte a meccs sorsát. Hét perccel a vége előtt aztán megfogyatkozott a hazai csapat, Abdel kényszerült az oldalvonalon túlra, hogy aztán pár perccel később együtt ünnepelhessen a társakkal. Győzelmével az Al Ahly megvédte címét, így 2012 után idén is maradhatott a fekete kontinens trónján.

CAF Bajnokok Ligája, Döntő 2. mérkőzés
Al Ahly - Orlando Pirates 2-0 (0-0)
G: Aboutrika (54.), El Zaher (79.)
Kiállítva: Abdel (83.)

Ha esetleg valaki nem lenne tisztában az Al Ahly kvalitásaival, azoknak elmondjuk, hogy Afrika rekordbajnokáról van szó, az egyiptomi csapat immáron nyolcadik alkalommal hódította el a kontinens legrangosabb kupáját. Az is egyértelmű, hogy a 21. század legsikeresebb afrikai csapata, ugyanis a századforduló óta hat alkalommal hódították el a serleget (2001, 2005, 2006, 2008, 2012 és 2013). Emellett pedig van még egy elveszített döntőjük is.

A rangsorban szintén egy egyiptomi csapat követi őket, név szerint a Zamalek, mely öt ízben hódította el a rangos trófeát.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése