2013. szeptember 25., szerda

La Liga: Costa show és klubcsúcsot beállító Atletico

Továbbra sincsen megállás, az Atletico Madrid az Osasuna ellen sem hibázott és hat forduló után továbbra is hibátlan. A csapatot ismét Koke és Costa vitte a hátán, a brazil támadó elképesztő formát mutat az utóbbi hetekben. 

Hamar, már a 25. percben két gólos vezetésre tettek szert a "Matracosok", mely a mérkőzés iramára igen csak rányomta a bélyeget, ugyanis Diego Simeone tanítványai láthatóan visszavettek, talán már a következő meccsre koncentráltak, mely a Real Madrid ellen hétvégén következik. Valami elképesztő, ahogyan Koke osztogat, egyszerűen kihagyhatatlan a csapatból a spanyol válogatott középpályás, aki két gólja mellett immáron öt gólpasszt jegyez. A másik ász Costa, aki duplájával beérte a góllövőlistán a Barca argentin klasszisát, mindketten hét gólosak. Ez a forma egy irányba mutat, az pedig a brazil válogatott...

Emellett klubrekordot állított be, a fővárosi klub, ugyanis egyetlen egyszer kezdtek ilyen jól a történelemben, még az 1963-64-es szezonban, akkor hat meccs volt a végállomás. Hétvégén a városi rivális Real Madrid ellen tehát új klubcsúcsot állíthat fel a csapat.

A másik összecsapáson hozta a kötelezőt a Málaga és kapott gól nélkül abszolválta az Almeria elleni találkozót, ezzel pedig a felsőházba hozta fel önmagát. A rossz szezonrajt (két vereség) immáron a múlté, azóta két győzelem és két döntetlen áll a csapat neve mellett. A következő ellenfél hétvégén a Valladolid lesz.

Atletico Madrid - Osasuna 2-1 (2-1)
G: Costa (18., 25.) ill. Riera (42.)

Málaga - Almeria 2-0 (0-0)
G: Tissone (68.), Potillo (90+1.) ill. -

Korábbi eredmények:
Barcelona - Real Sociedad 4-1
Levante - Valladolid 1-1

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése