2013. június 14., péntek

Univerzális több poszton bevethető portugál középpályást vett a Málaga

Úgy tűnik remek üzletet kötött a Málaga, hiszen olcsón, áron alul sikerült megszerezni egy fiatal 21 esztendős, mégis tapasztaltnak mondható és több poszton otthonosan mozgó portugál tehetséget.  

Az Académica Coimbra játékosa Flávio Ferreira három szezon erejéig, azaz 2016 nyaráig szóló szerződést kötött az anyagilag nem éppen jól álló Málaga csapatával. Apropó anyagiak! Piaci árához képest 2 millióval olcsóbban kaparintották meg a portugált. Mindössze 500 ezer eurót tett le az asztalra a spanyol klub, tudván, hogy jó alkupozícióban van, hiszen Flávio szerződése 2014-ig érvényes és ha pénzt szeretne látni belőle klubja, akkor kénytelen áron alul eladni, nos ez így is történt.

Posztját tekintve mint a címben is említettük univerzális játékosról van szó, mind belsővédőként, mind pedig védekező középpályásként remekül mozog a pályán. Az idei szezonban 24 portugál bajnokin lépett pályára és kivétel nélkül az összes találkozót végigjátszotta. Emellett a nemzetközi porond sem ismeretlen már számára, hiszen az Európa Ligában szerepelt a Coimbra, ahol mind a hat csoportmeccsen pályán volt.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése