2013. június 11., kedd

A Sao Paulo brazil válogatott tehetségére lecsapott a Real - hivatalos

A madridi szimpatizánsok számára nem ismeretlen Casemiro neve, hiszen a fiatal 21 esztendős brazil válogatott középpályás kicsivel több mint 4 hónapot már eltöltött kölcsönben a klubnál, most pedig Florentino Pézer úgy döntött meg is veszik az ifjú tehetséget. 

Rendes nevén Carlos Henrique Casimiro a Sao paulo saját nevelésű játékosa, 2002 és 2010 között végigjárta a klub korosztályos csapatait, majd pedig bemutatkozhatott a felnőttek közt, ahol 61 mérkőzésen szerepelt és hat alkalommal gólt is szerzett. Emellett a brazil U20-s együttes vezéregyénisége volt 15 mérkőzésen háromszor volt eredményes és 2011-ben dél-amerikai ifjúsági bajnokságot nyert. A Selecao címere meze sem ismeretlen számára, eddig három alkalommal ölthette magára a mezt és minden bizonnyal nem ezek voltak az utolsó fellépései.

Posztját tekintve védekező középpályásról van szó, így szerzett góljai még értékesebbek. Játékstílusát tekintve egy  agresszív és rendkívül sokoldalú játékos, mely támadásban is megnyilvánul.

A Real Madrid B csapatában 15 mérkőzésen szerepelt kölcsönléte alatt, ezen meccseken pedig egy gól is fűződik a nevéhez. Mourinho látott benne fantáziát és a Betis elleni meccsen kezdőként léphetett pályára. Teljesítményét jelzi, hogy a portugál tréner végig a pályán hagyta.

Piaci értékét tekintve 5 millió eurót ér Casemiro, a királyiak ennél kicsivel többet 6 millió eurót csúsztattak a Sao Paulo vezetőinek zsebébe, ezzel élve opciós jogukkal.

Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése