2013. május 10., péntek

Kötelessel a kapuban lett belga kupagyőztes a Genk

Fantasztikus este a Genk és egyben este Köteles László ételében, így is aposztrofálhatnánk a tegnap történteket. Nem köntörfalazunk, a KRC , magyar hálóőrével a kapuban elhódította a 2012/2013-as belga kupát, miután a döntőben nagy izgalmak közepette, a végjattékban szerzett gólokkal elverte a Clarence Bruges csapatát. Ez pedig a klub történetének negyedik kupasikere.

Ahogyan arra előzetesen számítani lehetett a Genk uralta a találkozót, viszont a várt gól elmaradt. Köteles László a háttérből figyelhette az eseményeket, ha pedig ritkán testközelből, akkor kitűnően bánt a játékszerrel. A kupadöntő nagyon úgy festett, hogy hosszabbításban dőlhet el, azonban hat perccel a rendes játékidő vége előtt egy Khaleem Hyland szabadrúgása varázsolódott Bennard Kumordzi fejére, aki öt méterről nem hibázott és a kapuba fejelt. Óriási volt a genki öröm, Köteles egyenesen térdre rogyva, öklét a levegőbe emelve ünnepelte csapattársa vezető találatát. Ezt követően természetes volt, hogy a Bruges kitámad és megpróbál egyenlíteni, ez azonban nem sikerült és a 90. percben a csapatkapitány Vossen egy leheletfinom és precíz emeléssel büntetett. Ezzel pedig kialakította a 2-0-ás végeredményt.

Köteles László tehát immáron belga bajnoki címe és szuperkupa-győzelme mellé begyűjtötte első belga kupasikerét is. A mondás igaz, miszerint a türelem rózsát terem! Emlékezzünk vissza Köteles Belgiumba érkezésére, a sok hercehurcára a Genk és a DVTk közt a hálóőr játékjogáról. Köteles ennek következtében padra kényszerült, majd egy ifjú titán Courtois vette át helyét, aki azóta a Chelsea tulajdona, jelenleg pedig az Atletico Madrid hálóőre. Távozása óta azonban Köteles él a bizalommal és reméljük így lesz ez a továbbiakban is.

Belgium; Kupadöntő
Clarence Bruges - KRC Genk 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Kumordzi (84.), Vossen (90.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése