2013. május 11., szombat

Championship rájátszás: Nem tudott előnyt szerezni hazai pályán a Crystal Palace

Javában zajlik a Chamiponship feljutásért vívott rájátszása. A küzdelemben négy együttes érdekelt, a tabella harmadik helyezettjétől a hatodikig. Mint minden esztendőben ezúttal is három kieső volt a Premeir League-ből, feljutni automatikusan pedig csak a a Championship első két helyezettje jut. Mögöttük kezdődik egy négy csapatos rájátszás a fennmaradó egy helyért.

A szabályok szerint a harmadik a hatodikkal, míg a negyedik az ötödikkel vív egy oda visszavágós párharcot, a "finalisták" pedig a Wembley gyepén vívhatják ki a PL szereplés jogát. A csütörtöki napon a hatodik helyre az utolsó pillanatban becsúszó Leichester 1-0-ás előnyt tudott szerezni aWatford együttesével szemben, míg tegnap azaz péntek este a Crystal Palace fogadta a Brighton együttesét.

A találkozó kiegyenlített küzdelmet hozott, melyen egyik fél sem tudta bevenni a másik kapuját, így a vendég Brighton örülhetett jobban a Selhurst Park gyepén a lefújás pillanatában.

Championship rájátszás:

1. forduló:
Leichester - Watford 1-0
Crystal Palace - Brighton 0-0

2. forduló:
Vasárnap: Watford - Leichester 13:30
Hétfő: Brighton - Crystal Palace 20:45

Döntő; Wembley
? - ?

Egyik párharc sem dőlt el, egyik csapat sem tudott tetemesebb előnyre  szert tenni, így minden a visszavágókon dől majd el.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése