2013. március 4., hétfő

Bajnokok Ligája: Az Old Traffordon törné ketté a vörösök álmait a Real - beharangozó

Eljő a várva várt visszavágó, vagyis Manchester United-Real Madrid visszavágót rendeznek a Bajnokok Ligája keddig játéknapján. Az odavágót követően (1-1) a hazai vörösök tekinthetők a párharc favoritjának, azonban szinte kiszámíthatatlan mi történik majd az Old Traffordon. Egy biztos, Mourinho erre a meccsre teszi fel a szezont, nagyon sok mindent meghatározhat a találkozó, a párharc végkimenetele. Egy biztos, Cristiano Ronaldo azért tér vissza szeretett csapatához, hogy széttörje a csapat és a szurkolók álmait Manchesterben.  

Ami a két csapat első párharcát, tehát az odavágót illeti, a United remek eredményt ért el Madridban, vagy mondhatjuk úgy, hogy hazai pályán nem tudta hozni a "kötelezőt" a királyi gárda. A találkozó 1-1-es döntetlent hozott, ezen azonban már kár rágódni, előre kell nézni és a keddi meccsre koncentrálni. Ami tény, hogy van egy idegenben lőtt gólja a Ferguson vezette vörösöknek, azonban bármely több gólos döntetlen a királyiak malmára hajtja a vizet, így a Bernabeuban kihagyott helyzetek még megbosszulhatják önmagukat. Emlékezzünk vissza például Alonso óriási mentésére a gólvonalról, de említhetnénk a Real helyzeteit, kapufáját is. A múlt helyett nézzünk a jövőbe, illetve a meccs elé.

A szurkolók és a média nagyon várja Cristiano Ronaldo "hazatérését", azt azonban nem tudni, hogy a meccs után miként távozik majd a portugál zseni. Haragudni aligha haragszanak meg rá Manchesterben, azonban nagyon pikánsnak ígérkezik ez a visszatérés. Emellett rossz hír a United szurkolói számára, hogy CR7 legrosszabb rémálma nem lehet majd ott a pályán, ugyanis Phile Jones bokasérülésből való felépülése nem haladt a várt ütemben. Hiába tűnt úgy, hogy esély nyílik a játékosa, Sir Alex Ferguson a sajtótájékoztatón elmondta, hogy fiatal védője biztosan nem játszik majd. Ez kulcsfontosságú lehet, hiszen Jones remekül hatástalanította Ronaldot az első meccsen, a sérülés pedig azt eredményezi, hogy a portugál klasszist másnak kell kordában tartania. Ha azonban a portugál lába elsül, vagy csupán könnyedén fickándozva helyzetbe tudja hozni társait az döntő momentum lehet...

A Real Madrid híveinek is van mitől félniük, hiszen a hírek szerint minden megfelel, hogy Rooney és Van Persie a világ egyik legjobb csatárduója rohamozza majd a vendégek kapuját. Emellett pedig ne feledkezzünk meg Kagawa remek teljesítényéről, hétvégén 3 gólt lőtt, de a lényeg nem a gólokban, hanem a mutatott teljesítményben rejlik.

Bátran állíthatjuk, hogy a világ tán jelenlegi két legjobb formában lévő csapata mérkőzik meg az "Álmok Színházában", legalábbis a jelenlegi forma erre utal. A Real Madrid zsinórban kétszer győzte le a gödörbe kerülő ősi rivális katalán óriást, ám ne feledjük, hogy a királyiak ebben a szezonban hajlamosak nagyon hullámzó teljesítményre. Mondván egyszer a csúcson vannak, egyszer pedig a mélyben, ezt több vereség és meglepő döntetlen tükrözte a szezon során. Ami a Manchester United gárdáját jelenti, esetükben sokkal kiegyensúlyozottabb és magabiztos teljesítményről beszélhetünk, az egész szezon így telik az Old Traffordon. Azonban mint korábban már említettük, elég lehet, ha egyszer elsül egy láb, a gól/gólok fog dönteni...

Emellett fontos szerepet játszik a két edző személye, hiszen Sir Alex Ferguson a tapasztalat, a rutin, míg Mourinho a pszichológia nagy mestere és emellett bátran mondhatjuk, hogy a jelenkor két legnagyobb edzőikonjáról beszélünk. Kérdés, ki miként taktikázik majd, és milyen összeállításban küldi pályára csapatát, hiszen egyben óvatosnak is kell lenni, viszont merésznek is. Nem bocsátkozunk jóslatokba, milyen kezdőcsapatok léphetnek pályára, ezt majd megtudjuk amikor a hivatalos kezdők megjelennek.

Egy dolog azonban biztos, egy remek és gigászi ütközet elébe nézünk, melyet a világ minden pontján izgatottan várnak a futball szerelmesei, a csapatok fanatikusai.

Bajnokok Ligája Nyolcaddöntő, visszavágó
Manchester, Old Trafford
Manchester United - Real Madrid Kedd 20:45

A párharc jelenlegi állása: 1-1

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése