2013. január 9., szerda

Juve-Lazio az elődöntőben, hosszabbítást követően Vucinic döntött a Zebrák részére a Milan elleni rangadón

A Coppa Italia küzdelemsorozatai a negyeddöntőkhöz érkeztek, kedden már lejátszottá az első találkozót, melyen a Lazio együttese 3-0-ra legyőzte a Catania együttesét és így elsőként jutott az elődöntőbe. Tudni illik, az olasz kupa küzdelmei egészen az elődöntőkig egy mérkőzésen dőlnek el, az elődöntőben pedig már oda-visszavágós rendszer következik be. A mai napon igazi rangadóra került sor, a Juventus együttese fogadta az AC Milan csapatát. A másik két párharcra majd január közepén kerül sor.  

A találkozó igen jó iramban kezdődött, a vendégek igen hamar már a 6. percben megszerezték a vezetést El Shaarawy találatát követően (0-1). A Juve nem tétlenkedett és nemsokkal később a 12. percben jött is a válasz Giovinco révén (1-1).  A 17. percben Mexes sárgult be egy csúnya szabálytalanságot követően, így a továbbiakban vigyáznia kellett nehogy a kiállítás sorsára jusson. A sértett Giovinco hosszabb ápolásra szorult az esetet követően. A hazaiak rendületlenül próbálkoztak, Matri és Giovinco is tűzijátékot rendezett, ám az eredményt nem sikerült megváltoztatni. A 30. percben Boateng is besárgult, Milan részről ez volt a legérdekesebb dolog. Mexes és Boateng sárga lapja közt a Juve próbálkozott kapura lövésekkel, ám az eredmény a félődőben maradt az (1-1).

A második játékrész egy Giovinco lövéssel kezdődött, melyet a vendégek hálóőre sikeresen hárított. Milan próbálkozásra egészen a 61. percig kellett várni, ekkor Boateng lőtt kapura, ám Storari magabiztosan hárította a lövést. A 65. percben  hazai részéről Vidal sárgult be, majd pedig következhetett a cserék hosszú sorozata következett, helyzetekről nem beszélhettünk. Hazai részről Vucinic váltotta Giovincot, majd pedig tíz perccel később Pirlo állt be Mannone helyére, kezdődhetett a mérkőzés finise. Eközben a vendége részéről Bojan váltotta Emanuelsont, pár perccel később pedig Niang érkezett Pazzini helyére. A 85. percben Videl szorult ápolásra, ám szerencsére nem szenvedett súlyos sérülést, így tudta folytatni a játékot. A percek leperegtek, az eredmény pedig nem változott, így a szabályok értelmében következhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás ötödik percében hangrobbanás rázta meg a Juventus Stadiont, ugyanis Mirko Vucinic megszerezte a vezetést a Zebráknak (2-1). A 101. percben vendég részről kénytelen a bíró fegyelmezni, Montolivo kapott sárga lapot. A hosszabbítás első tizenöt percében tehát magához ragadta a vezetést a Juve, a feleken már látszott a fáradság.

A hosszabbítás második félidejében minden mindegy alapon rohamozott a Milan, előbb Montolivo, majd pedig Niang és Isla is próbálkozott, de nem sikerült bevenniük a zebrák kapuját. Eközben hazai részről Traoré suhintott meg egy lövést szintén eredménytelenül. A 113. percben a vezetést jelentő gól szerzője Vucinic sárgult be, majd pedig Shaarawy és Bojan próbálkozott kétségbeesetten. Az eredmény nem változott, a játékvezető pedig hármat fújt sípjába, így a Juventus jutott tovább az elődöntőbe.

Ezzel kialakult az elődöntő egyik párosítása, a Juventus a Lazio együttesével vív majd oda-visszavágós párharcot.

Juventus - AC Milan 2-1 (1-1)
Gólok: Giovinco, Vucinic, Ill. El Shaarawy

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése