2013. január 26., szombat

Chievo: Sorrentino már másik olasz klub kapuját védi, jó pénzt csináltak a hálóőrből...

Stefano Sorrentino immáron nem a Chievo hálóőre. A lassan veterán korba érkező 33 esztendős hálóőr, bár kapusoknál ez még nem is sok, négy esztendőt követően elhagyta csapatát. A kérő a szintén Seria A szereplő Palermo csapata volt, mely igencsak szép árat fizetett a kapusért. 

A hálóőr becsült piaci értéke 2,5 millió euró, míg a rózsaszín együttes 4 millió eurót tett le az asztalra Stefanoért. Így elvesztette hálóőrét a Chievo, ám úgy tűnik jó üzletet kötöttek, ami az anyagiakat illeti.

Sorrentino a Lazio és a Juventus csapataiban nevelkedett, első felnőzz klubja pedig a zebrák városi riválisa a Torino volt.  Ezt követően az AEK Athen alkalmazásában állt, míg nem 2008-ban a Chievo csapatába szerződött. Így tehát a Palermo lesz pályafutása negyedik klubja, ami felnőtt karrierjét illeti. 

Egyébként kölcsön kitérői voltak, egy-egy esztendőt szerepelt a Juve Stabia és a Varesa együttesében még Torinoi korszaka alatt, míg korábbi görög csapata egy esztendőn keresztül a Rechreativonak adta Stefanot.

Igazi alapember és vezéregyéniség a Chievo csapatában lett, most pedig új kihívásba vetette magát a szicíliai tengerparton.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése