2012. december 23., vasárnap

Casillas padozott, a Real ismét kikapott, viharfelhők és 16 pont hátrány

Már a forduló rangadóját megelőzően is 13 pont volt a Real Madrid hátránya az ősi rivális Barcelona csapatával szemben, így csak a győzelem lett volna az elfogadható a "Special One" legénységének. A találkozó rendkívül érdekesen kezdődött és és úgy is fejeződött be. 

Tán hét közepére kell visszatekintenünk, mikor is az UEFA a Málaga csapatát egy esztendőre eltiltotta a nemzetközi porondon való szerepléstől, így akárhol végez a csapat, jövőre nincs indulás. Sokan azt mondták, a csapat szétesik, nincs miért küzdeni és a Real majd átgázol most rajtuk. Nem így lett!

A mérkőzést megelőző összeállításokban egy óriási meglepetés szerepelt, Mourinho leültette a padra Casillast, a Királyi Gárda "kirobbanthatatlan" hálóőrét. Azt, hogy ennek szakmai oka van, vagy igazak a pletykák és mester és játékosa összeveszett a mai napig nem lehet tudni, csak találgatni. Tény ami tény, emberemlékezet óta nem igazán történt ilyen, hogy a spanyol válogatott kapus a bajnokságban padozzon.

A találkozón a Málaga szerezte meg a vezetést, holott például Cristiano Ronaldo ordító ziccert is rontott a túloldalon, illetve szabadrúgásból is majdnem betalált, ám a Málaga hálóőre remek bravúrt mutatott be. A vezető találat a második félidő elején Isco nevéhez fűződik. A 65. percben csupán egy csere történt, de mint később megtudtuk remek csere, Saviola helyére Santa Cruz érkezett. Egy perccel később viszont egy kapu előtti kavarodást követően feléledtek a madridi remények, Sanchez sarkáról pattant a labda a saját kapujába (1-1). Nem maradt el a válasz, egy remek támadást követően a csereként beállt Santa Cruz köszönt be Adan hálójába, ismét a hazaiaknál volt az előny, a 73. percben (2-1). Ha már lúd legyen kövér, három perccel később ismét Santa Cruz villant, ez ám a nyerő csere (3-1) !

Mourinho cseréi támadóvá tették a Realt, az utolsó percek nagy nyomást hoztak, Benzema a 82. percben szépíteni is tudott, ám ezt követően nem igazán sikerült veszélyes helyzetet kialakítani, maradt a 3-2-es végeredmény, hazai siker. Ezzel a Málaga kettő pontra megközelítette a Real Madrid együttesét, míg a Barca győzelmének köszönhetően immáron 16 ponttal vezeti a ligát a királyiak előtt.

Ez este feledhetetlen képeket adott mindenki számára, Casillas grimaszai és reakciói sokáig az emlékezetben maradnak.


Málaga - Real Madrid 3-2
Gólszerzők: Isco (49.), Santa Cruz (73. 76.) ill. Sánchez (66. öngól), Benzema (82.)


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése