2012. november 24., szombat

Brazil válogatott: Guardiola és Scolari közt dőlhet el a kispad sorsa?

Most, hogy menesztették Mano Menezest természetesen azonnal elindultak a találgatások, vajon ki lesz az a szakember aki átveheti a Selecao kispadját és irányíthatja majd azt a 2014-es VB-n. Természetesen ha valahol menesztenek valakit, vagy csupán felmerül az edzőváltás kérdése akkor azon pillanatban felmerül Guardiola a Barcelona nyáron leköszönő sikeredzőjének neve. Így történt ez például a Chelsea és az AC Milan kapcsán is, emellett már Ferguson utódjaként is emlegették a spanyol trénert, most viszont a brazil kispad első számú várományosa lett hirtelen, de nincs egyedül. 

A brazil sajtóban megjelentek olyan hírek, melyek szerint maga Guardiola is örömmel vállalná ezt a feladatot, ám ebben az esztendőben biztosan nem nevetik ki, ezt a katalán tréner menedzsere is megerősítette. Egybevágó hír lehet, hogy a szövetség idén már nem fedi fel a kapitány kilétét, minden bizonnyal januárban lesz hivatalosan is kinevezve valaki a Selacao kispadjára.

De nem csak Guardiola neve merült fel, hanem a korábbi sikeredző a 2002-es máig utolsó brazil világbajnoki címet nyerő csapat trénere Felipe Scolarié, aki jelenleg munkanélküli, az ő kinevezése sem lenne nagy meglepetés.

Vannak információk, amik viszont egy hazai trénert tartanak befutónak Muricy Ramalhóra, aki jelen pillanatban a Santos trénere.

Minden esetre kíváncsian várjuk, ki lesz az a szakember aki hazai VB-n irányíthatja majd a Selacaot.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése