2012. október 31., szerda

Visszatérés: Theo Walcott tegnap bebizonyította, ott a helye az Arsenal kezdőjében és nincs lehetetlen...

Bizonyára mindenki ismeri Theo Walcott nevét, aki egy picit is jártas a futball berkein belül. A 23 esztendő labdarúgó ifiként a Newbury csapatában kezdte karrierjét, aztán a Swindon Town együtteséhez került, ezen klubok aprócska állomások voltak életében. Mindössze 11 esztendős volt, mikor a Southampton felfigyelt rá és leigazolta. A labdarúgás alapjait itt tanították meg neki, és 15 esztendősen és 175 naposan már bemutatkozhatott a felnőtt csapatban. Anglia szerte óriási szuper tehetségnek tartották, végigjárta az utánpótlás válogatottak rangsorát. Az Arsenal menedzsere Wenger felfigyelt az ifjú Theo hihetetlen képességeire és az ágyúsok 2006-ban leigazolták őt. Szépen indult a karrierje, ám a kimagasló eredmények elmaradtak, és a kitörés váratott magára. Többször bizonyított, ám stabilan az Ágyúsok kezdőjébe nem tudta beverekedni magát, így volt ez az idei szezonban is, többnyire csereemberként számoltak vele. 

Megemlíthetjük az EB-t, ahol tagja volt az angol válogatottnak, és a vak is látta, mikor beállt, hátán vitte a csapatot és lendületet vitt az együttesbe, meccset nyert és döntött el, mindenki várta, hogy a következő meccsen kezdő lesz, de nem így történt. Ez a  helyzet a klubjában az Arsenalban is, a mester szerint általában van jobb a posztján.

Mi ezt nem így látjuk, Walcott az Ágyúsok és az Angol válogatott húzóembere lehetne ha hagynák kibontakozni őt. Erre bizonyíték a tegnap esti Reading-Arsenal mérkőzés, melyen oroszlánrészt vállalva 4-0-ról fordítottak és nyerték meg a meccset 5-7-re. Theo három gólt szerzett és két gólpasszt adott, ezzel jelezve a mesternek, hogy számíthat rá a továbbiakban.

Tény, hogy ő sem volt mindig kirobbanó formában és természetesen edzője látja milyen fizikai és mentális állapotban van a játékosa, de ha ezután sem kerül be a kezdőbe, akkor valami nem kóser. Úgy gondoljuk, most átszakadt egy hát és a 23 esztendős játékos bebizonyíthatja rátermettségét. Amennyiben ez nem sikerül akkor el kell gondolkoznia mind a klubnak, mind pedig Walcottnak a váltáson, melyet már nyáron rebesgettek, pont a fent említett okok miatt. Az támadó úgy érzi nem kap elég bizonyítási lehetőséget, a Chelsea már korábban megkörnyékezte...

Kíváncsian várjuk, mi lesz Walcott karrierjének további folytatása, figyelemmel fogjuk kísérni.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése