2012. október 30., kedd

AC Milan: Nagy üzlet, vagy óriási baklövés? Pato, Robinho és Boateng távozhat, Balotelli érkezhet

Ahogy azt a címben is megfogalmaztuk nem tudni, hogy nagy üzletet készül-e kötni a milánói együttes, vagy egy óriási baklövést követnek el. A hírek arról szólnak, hogy az együttes megválna három játékosától, a trió tagjai, Pato, Robinho és Boateng, mindhármójuk távozásáról lehetett hallani az utóbbi időben. Ezzel újabb kulcsjátékosait vesztené el az AC Milan, melyre igen csak rájár a rúd mostanában. Mint közismert a klub tulajdonosát a volt olasz miniszterelnököt Silvio Berlusconit első fokon 4 éves letöltendő börtönbüntetésre ítélték adócsalás miatt. Viszont ettől nem áll meg az élet a klubnál, persze tulajdonos váltás sem elképzelhetetlen, ez a jövő zenéje, csak úgy mint hogy Allegri marad-e a vezetőedző. Kanyarodjunk vissza a tényekhez. 

A klubnál úgy számolnak, hogy a három fent említett játékosért körülbelül 55-60 millió eurót kasszírozhat be a klub. Viszont így ismét jelentősen gyengül az amúgy sem acélos együttes. Viszont ezt az összeget egyetlen játékosra költenék, Mario Balotellit a Manchester City olasz válogatott labdarúgóját csábítanák haza. Tény, hogy Mario nem játszik sokat a City együttesében és a vezetőedzővel Mancinivel sem felhőtlen a viszonya, így elképzelhető, hogy könnyedén rá lehetne bírni a klubváltásra, és egy ilyen összegre nem mondana nemet a manchesteri egylet sem minden bizonnyal. Viszont van az a mondás, hogy egy fecske nem csinál nyarat! Hiába veszi meg a Milan Balotellit, ha nem lesz mögötte erős középpálya és védelem. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a húzással óriási baklövést követne el a csapat, ha el is adja játékosait, az értük kapott összeget nem egy csatárra kellene elherdálni.

Végezetül pedig nézzük meg a játékosok valós piaci értékét

Pato: 28,5 millió euró
Robinho: 18,5 millió euró
Boateng: 23 millió euró
Mario Balotelli: 32 millió euró

Ebből pedig kiderül, hogy ha a Milan nem akar minden áron túladni ezeken a játékosokon akkor akár 70 milliót vagy annál többet is kaszírozhat, hiszen vegyük figyelembe, hogy élő szerződés köti őket klubjukhoz, a Balotelliért kínált összeg meg elképesztően magasnak tűnik, úgy gondolom egyértelműen kijelenthető, hogy óriási baklövést követne el az AC Milan, ha a téli átigazolási szezonban a dolgok így történnének.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése