2012. augusztus 28., kedd

Kaká a Videoton csapatában folytatja pályafutását

No mielőtt bárki arra gondol, hogy a 2007-es brazil  aranylabdás Kaká érkezett  a Videotonhoz tisztázzuk, hogy nem róla van szó, hanem egy másik brazil labdarúgóról, akinek a művészneve megegezik az aranylabdáséval. A teljes nevén Claudiano Bezerra da Silva (Kaká) a Vidi legújabb igazolása, ezt a klub hivatalos honlapján tudatta. A 31 esztendős védő szerepelt a Braga-Porto Európa Liga döntőben, illetve pályára lépett a Bajnokok Ligája tavalyi sorozatában az APOEL színeiben. A védővel a klub 1+1 éves szerződést kötött. 

Kaká Brazíliában a  União Bandeirante csapatában kezdte profi pályafutását 2002-en, kölcsönben megfordult másik négy brazil csapatnál, mielőtt 2006-ban a portugál Académica csapatában szerződött, ahol 52 mérkőzésen szerepelt két szezon alatt és egy alkalommal talált az ellenfelek hálójába. Ezt követően 2008-tól a mai napig a Hertha BSC játékosa volt, a Bundesligában 15 mérkőzésen lépett pályára, ezen pediódus alatt három klubban szerepelt kölcsönben. Először az Omonia csapatában szerepelt 2010-ben, majd pedig a portugál Braga játékosa volt és egy félidőt játszott a Porto ellen elvesztett Európa Liga döntőben. Az utóbbi szezont a ciprusi BL csodacsapabál az APOEL-nél töltötte, melyben 20 alkalommal szerepelt. 

Egy megjegyzést tennék a cikk végére. Értelmetlenül állok az előtt a tény előtt, hogy mi szükség van az ő leigazolására, egy kiöregedőben lévő külföldi védő. A magyar játékosok erősen kezdenek háttérbe szorulni Paulo Sousa irányítása alatt...

Szerző: Őszi Ádám 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése