2012. augusztus 16., csütörtök

Hivatalos: Megvan az új Vörös Ördög, összeállt a Van Persie-Rooney csatárduó

A Tegnapi nap folyamán eldőlt, hogy Van Persie elhagyja az Arsenalt és a Manchester United csapatához igazol. Ezt a hírt mind a két klub megerősítette hivatalos honlapján, ám részleteket nem hoztak nyilvánosságra. Viszont a BBC tudni véli állítólag biztos forrásokból, hogy a Vörös Ördögök 24 millió fontot fizetnek a holland gólvágóért és négy éves szerződést kötnek vele. Ezzel összeáll egy félelmetesnek tartott csatárduó a Van Persie-Rooney támadósor. A mai nap folyamán RVP Manchesterbe utazik, hogy megállapodjon a személyes feltételekről, illetve átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. Ezzel lezárult az idei átigazolási sorozat legnagyobb szappanoperája, de még a Modric-Real Madrid ügy tart. Van Persie az előző idényben a Premier League gólkirálya lett és a liga legjobb játékosának választották, az egész szezont figyelembe véve 57 mérkőzésen 44 gólt szerzett. 

„Az Arsenal megerősíti, hogy megállapodott a Manchester Uniteddal Robin van Persie átigazolásáról. Van Persie csütörtökön utazik Manchesterbe, hogy a személyes feltételekről megállapodjon, illetve hogy orvosin vegyen részt a klubváltás előtt" - ezt írta az Arsenal hivatalos honlapja.

Van Persie 2004 óta az Arsenal játékosa, akkor a Feyenord csapatának fizettek az Ágyúsok 2,75 millió eurót a csatár játékjogáért. Ez idő alatt a holland a csapat vezéregyéniségévé nőtte ki magát, az előző szezonja volt eddigi karrierje csúcsa.

Az Arsenal szurkolók a különböző fórumokat nézegetve nagyon elkeseredettek, van aki már temeti a csapatot, viszont Manchesterben örülnek és arról beszélnek, hogy idén biztosan meglesz a bajnoki cím.

Szerző: Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése