2012. június 13., szerda

Portugália egy őrült öt gólos mérkőzésen győzte le Dániát

Remek, izgalmakkal teli és fordulatos mérkőzést játszott egymással a dán és a portugál válogatott a B csoport második fordulójának első mérkőzésén. Hiába volt már két gólos portugál vezetés a mérkőzésen, a dánok egyenlíteni tudtak, ám a cserecsatár Varela nem sokkal a lefújás előtt döntött.

Kezdeti dán támadások után a tizedik perc tájékán magukra találtak a portugálok. Az első gólra a 24. percig kellett várni, akkor egy bal oldali szögletet követően Pepe remekül bólintott a rövidbe. Nem érezték biztosnak egy gólos vezetésüket a portugálok ez a játékukon is meglátszott, hajtottak tovább, melynek meg is lett az eredménye a 36. percben egy Nani beadást bombázott a kapuba Postiga hét méterről. Ezt követően sem adták fel a dánok, a portugál védők csak asszisztáltak Bendtner fejes góljánál a 41, percben, ugyanis a csatár négy méteres körzetében egy védő sem helyezkedett.

Mindjárt a fordulást követően növelhette volna az előnyt Ronaldo, de ziccert rontott. Nagyon nincs formában a portugál hiszen a 78. percben ajtó ablak ziccert hibázott el, a kapu mellé gurított. Olyan érzése volt az embernek Ronaldoval tizenketten vannak a dánok, hiszen nem járt vissza védekezni és a helyén folyamatosan vezették a támadásokat a dánok, akik bátran próbálkoztak a tizenhatoson kívülről is. Aztán jött a portugál hideg zuhany, ismét Bendtner villant fejjel a a 80. percben és ezzel kiegyenlítette az állást. A 87. percben jött a mérkőzés csattanója, a cserecsatár Varela előbb hatalmas luftot rúgott, majd az elé pattanó labdát iszonyatos erővel bombázta a bal alsó sarokba 3-2. Megvolt az egyenlítésre az esélye a túloldalon, de Schöné csúnyán földurrantott és  így Ronaldoék bezsebelték a számukra nagyon fontos három pontot.

B csoport 2. forduló:
Lviv, Arena Lviv, 32 000 néző. Vezette: Thomson (skót)
Portugália - Dánia 3-2 (2-1)
Gól: Bendtner (41., 80.), ill. Pepe (24.), H. Postiga (36.), Varela (87.)


Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése