2012. június 28., csütörtök

Portugál-Spanyol: Fabregas döntött az idegek harcában, Ronaldo nem került sorra


Tegnap este lejátszották az Európa Bajnokság elődöntőjét, melyen a portugál csapat felvette a kesztyűt a címvédő csapattal, és ahogyan azt ígérték nem álltak be védekezi. A rendes játékidő nem hozott döntést, majd pedig a hosszabbítás sem, így következhetett a büntetőpárbaj. A döntő ember Fabregas volt, az ötödik rugónak felírt Ronaldo pedig nem került sorra. Döntőben a címvédő, mely várja ellenfelét a másik ágról, az olasz-német párharcból.

A mérkőzés lendületesen kezdődött, és már az elején körvonalazódott, hogy a portugálok nem állnak be védekezni, felveszik a nyílt sisakos harcot. Akadtak helyzetek mind a két oldalon, Iniesta vagy éppen Ronaldo is megszerezhette volna csapatának a vezetést, ám vagy mellé mentek a lövések, vagy a kapusok a helyükön voltak és hárítottak. A félidőre gól nélküli döntetlennel vonultak a felek. A portugálok felvették a kesztyűt, és nem nagyon engedték kibontakozni a spanyolokat.

A második félidőben a spanyolok kis idő eltelte után változtattak, beállt Navas és Fabregas. A portugálok egyre jobban vissza álltak és kontrákra kezdtek el  építeni. A sárga lapok is elkezdtek villogni, feszültek voltak a felek. Az EB gólját szerezhette volna Xabi Alonso saját térfeléről, ugyanis kint állt a kapus, de a spanyol jócskán mellé lőtt. Ronaldo több alkalommal veszélyeztetett szabadrúgásból, ám nem sikerült eltalálnia a kaput. A rendes játékidő utolsó percében a portugálok négyen vezettek egy kontrát három spanyol védőre, ám Ronldo csúnyán ellőtte a labdát, következhetett a hosszabbítás.

Ekkor már szinte csak a spanyolok támadtak, több veszélyes helyzetet is kialakítottak, ám sem az első tizenöt percben, sem pedig a másodikban nem sikerült betalálni, így következhettek a büntetők.

Az első rúgó pár Xabi Alonso és Moutinho volt, és mind a két büntetőt hárították a kapusok, így még mindíg várni kellett az első gólra. Ezt követően Iniesta és Pepe sem hibázott, majd Piqué és Nani is beverte a rá bízott tizenegyest 2-2. Ezt követően a Bayern ellen holdat lövő Ramos Panenkázott, Bruno Alves pedig kapufázott, előny a spanyoloknál 3-2. Jött Fabregas, aki ha belőtte eldőlt a párharc, és a kapufára lőtt labda befelé pattant, így továbbjutottak a spanyolok a portugál klasszis Ronaldonak pedig nem kellett rúgnia.

Elődöntő:
Doneck, Donbasz Arena, 50 000 néző. Vezette: Cakir (török)
Portugália - Spanyolország 0-0 (0-0) - büntetőkkel 2-4

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése