2012. június 25., hétfő

Olaszország bírta jobba az idegek párharcát és jutott az elődöntőbe


Tegnap este lejátszották az utolsó negyeddöntőt az Európa Bajnokságon és teljessé vállt az elődöntő mezőnye. Az utolsó párharcot az angol és az olasz válogatott vívta egymással és gól nélküli döntetlent követően a hosszabbítás sem hozott döntést, így jöhetett az idegek harca, melyben az olaszok bizonyultak jobbnak.

A mérkőzést mind a két csapat nagy elánnal kezdte, a vezetés megszerzésére mindkét csapatnak megvolt a lehetősége. Az olaszok egy 28 méteres kapufával nyitottak az angolok válasz pedig egy remek lövés volt tizenegy méterről, ám Buffon nagy valószínűséggel az EB védését mutatta be. Továbbra is zakatoltak a csapatok és az olaszok egyre inkább átvették az irányítást, az angolok csak nyomozták a labdát. A félidőben  0-0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész kezdett hasonlítani a Barcelona-Chelsea BL párharcra, ugyanis az angolok szinte az egész félidőt végig védekezték, helyzetekig sem jutottak el, de az olaszoknak sem sikerült feltörnie az angol betonvédelmet. A végén majdnem eldőlt a találkozó ám Johnson remekül lépett bele egy lövésbe. A rendes játékidőben nem született döntés, így következhetett az EB első túlórája. 

A felek folytatták amit eddig, az olaszok támadtak az angolok pedig hol tízen, hol pedig tizenegyen védekeztek. Mind a két csapaton látszott a fáradtság és az iram is visszaesett jelentősen. Két óra játékot követően a bíró lefújta a mérkőzést és készülhettek a csapatok az idegek játékára. A statisztikákból rettentően tükröződik az olasz fölény, a labdabirtoklás 63-37 százalék volt, a kapura lövési arány pedig 23-6  szintén a csizmások javára.

A büntetőpárbajt az olaszok kezdték, és Balotelli magabiztosan értékesítette a büntetőt csak úgy mint Gerrard. A folytatásban Montoliv csúnyán mellégurított, Rooney pedig magabiztosan belőtte a rá bízott büntetőt és ezzel az angoloknál volt az előny két párt követően. Jött a mérkőzés legszebb mozdulata, ugyanis Pirlo bepanenkázta a labdát a kapu közepébe, miközben Hart elvetődött. Jött az angol hiba, Young lőtte telibe a felső lécet és ezzel egál volt három párt követően. Nocerino belőtte a túloldalon pedig Ashley Cole kihagyta a büntetőt, mely döntőnek bizonyult. Rossz volt a lövés és Buffon eltalálta az irányt, így magabiztosan védett. Az angolok kegyelemdöfését Diamanti adta meg és találatával 4-2-re nyerték a büntetőpárbajt az olaszok, mellyel bejutottak az elődöntőbe, ahol a német csapat vár rájuk.

Kegyetlen a sors, Anglia története során  ez volt a nyolcadik tizenegyespárbaja világversenyen és ezzel együtt hét alkalommal vesztesen hagyták el a pályát. Vajon mikor szakad meg az angol átok?

Negyeddöntő Olimpiai Stadion, Vezette: Proenca (portugál)

Anglia - Olaszország 0-0 (0-0) - büntetőkkel 2-4

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése