2012. június 30., szombat

Az Európa Bajnokot követően a regnáló világbajnokot is legyőzte a Kemény-csapatnak, jöhet a finálé


Egyre jobb formába kerül a magyar vízilabda válogatott. Az Észak-Amerikai  túrán még döcögött a gépezet, múlthéten kétszer jól elverték Madarasék a román válogatottat, most pedig csak úgy szárnyalnak a fiúk a cosenzai felkészülési tornán. A olimpiai felkészülés jegyében rendezett viadalon a magyar csapat a negyedik győzelmét aratta és ezzel bejutott a vasárnap vívandó fináléba. Nézzük, milyen eredményeket ért el eddig a csapat. A négyes csoportban az ellenfelek Kanada, Kazahsztán és Szerbia voltak.

Az első ellenfél a kazah csapat volt, a győztes kiléte nem volt kérdés, csupán a különbség volt kérdéses, mely a végén 11 gól lett. Bemelegítésnek pont jó mérkőzés volt.

Magyarország - Kazahsztán 14-3 (4-1, 4-1, 2-1, 4-0)

A második mérkőzésen egy hónappal az olimpiai csoportmeccs előtt a szerb csapat ellen szálltunk vízbe és nagy küzdelemben sikerült megverni az Európa Bajnokot. A záró negyed elején mi szereztük az első gólt és azzal három gólos volt az előnyünk, a végén két góllal nyertünk.

Magyarország-Szerbia 7-5 (1-1, 4-0, 1-3, 1-1)

Az utolsó csoportmeccsen azzal a Kanadai csapattal találkoztak kásásék, melyet a tengerentúli torna lakalmával kétszer már megvertek és ez most sem volt másként. A mérkőzésen kiemelkedően jól játszottak a Varga testvérek, 6 gólt szereztek.

Magyarország - Kanada 13-7 (3-1, 2-1, 5-2, 3-3)

A mai napon az elődöntőben pedig a világbajnok olasz válogatott volt az ellenfél, ám a magyar fiúk magabiztos győzelemmel masíroztak be a döntőbe. A mérkőzés legjobbja a négy gólt dobó Kiss Gergő volt.

Magyarország-Olaszország 10-7 (2-0, 2-3, 3-3, 3-1)

Az olimpiai címvédő magyar csapat tehát pár napon belül elverte az Európa Bajnokot, illetve a regnáló világbajnokot is. A döntőben az ellenfél a szerbeket 12-8-ra legyőző szintén remek formában lévő Montenegró csapata lesz. Remek fináléra van kilátás vasárnap.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése