2012. május 18., péntek

Düsseldorfi botrány: A Hertha újrajátszást követel, a játékvezető polgári pert indít.

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek a keddi Bundesliga osztályozó után, mint történetes a mérkőzés 2-2 döntetlent hozott és ezzel kiesett a Hertha BSC csapata botrányos körülmények között. Nos sem a Berliniek, sem pedig a játékvezető Wolfgang Stark nem hagyja annyiban a történteket, ám mindegyikőjük más ok végett.

A találkozó félbeszakadt, mert a Düsseldorfi szurkolók a pályára rohantak és a mérkőzésből visszalévő időt le kellett játszani, miután a  rendőrök a pályáról a lelátóra visszaszorították a nézőket. Több Hertha játékos azt nyilatkozta a meccset követően, hogy halálfélelme volt visszamenni a pályára. Mint ismeretes az eredmény nem változott a Berliniek pedig a mérkőzést megóvták és annak újrajátszását követelik a szövetségtől.

A játékvezető Wolfgang Stark viszont más okból tett feljelentést, mivel neki a Hertha játékosaival akadt konfliktusa. Történt ugyanis hogy a jelzett két perc helyett hamarabb lefújta a találkozót és ezért a  felhevült Berlini játékosok rárontottak. A német szövetség vizsgálatot indít három berlini játékos ellen akik szóvan inzultálták a FIFA bírót, illetve Kobasvilivel szemben aki állítólag megütötte a játékvezetőt. Start szerdán hivatalos feljelentést tett ez ügyben így a tettesnek valószínűleg polgári bíróság előtt is meg kell majd jelennie.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése